Wandelroutes

wandelroute-drenthe
De Drenthel-route
Beleef en geniet van natuur en de cultuurhistorie van Drenthe. Ervaar de verschillen tussen hoog en laag; tussen zand, veen en keileem; tussen brinkdorpen en lintdorpen, tussen nat en droog.

De door ons uitgezette wandelroute voert U door het laaggelegen Hunzedal en over de Hondsrug van Valthe naar Drouwen en vanaf Drouwen via het Drouwenerzand wandelt U naar het oude esdorp Grolloo. Vanaf Grolloo loopt de route over de Drentse Hooglanden in de richting van Orvelte. Hierna daalt U af naar de oude veengebieden en klimt weer omhoog de Hondsrug op naar het 800 jaar oude brinkdorp Valthe. Onderweg ziet U de verschillen tussen de Drentse zandboerderijen (het Saksiche type met rieten daken) en de Groningse veenboerderijen (het Oldamster type met pannen gedekte daken).

De route over paden en landwegen, leidt U bovendien door bossen, langs kronkelende beekjes en lieflijke vennetjes, open velden en over de grote, stille heide. U komt langs hunebedden en grafheuvels en ervaart de rust en stilte van het gebied.

Wilt U eens kennis maken met het wandelen via GPS? Wij stellen een Garmin GPS navigator ter beschikking (tegen een borg).

Wandelroutes Drenthe