De Hondsrug – Grolloo

drenthe-wandelen-hondsrug

Variatie tijdens een meerdaagse wandelvakantie met uw hond. Natuurlijk mag uw hond mee. Hier en daar aangelijnd, maar zeker ook dollend in de ruimte van de es of een duik nemend in een poel.

Zelf kunt u de intimiteit van het coulissenlandschap met es- en brinkdorpen op de Hondsrug ervaren. Van ‘beneden af’ kijkt u op tegen de Hondsrug en eenmaal boven geniet u van het fraaie uitzicht over het in de diepte liggende stroomdal van de Hunze.

Ontmoet de prehistorische bewoners die hun sporen in de vorm van hunebedden, grafheuvels, urnenvelden en Celtic Fields hebben achtergelaten.
Op uw wandeltocht komt u langs Pingoruines (overblijfselen uit de IJstijd) bij Valthe en
wandelt u over nostalgische keienpaden, die zo kenmerkend zijn voor Drenthe.

Al wandelend met uw hond maakt u tijdens deze meerdaagse wandelvakantie kennis met waardevol cultureel erfgoed zoals de karakteristieke boerderijen met bijbehorende erven en ontdek U het verschil tussen de Drentse en Groningse boerderijtypen vaak geflankeerd door machtige lindebomen.
Her en der komt u nog erven tegen met golvende meidoornhagen die in het verleden, voordat het prikkeldraad zijn intrede deed, dienden als goedkope afscheiding om het vee binnen te houden.

In de B&B’s die u deze meerdaagse wandelvakantie aanbieden is uw hond welkom!