Hunzedal Valthe en Drouwen

drenthe-wandelen-hunzedal

Onze meerdaagse individuele wandeltrektocht laat u het contrast voelen tussen de weidsheid van het landschap in het Hunzedal bij Buinen en Exloo, de beslotenheid van het coulisselandschap op de Drentse Hooglanden en de Hondsrug en de on-Drentse grootschaligheid van het veenkoloniale gebied.

Voor de wandeling langs de Hunzeoevers zijn laarzen of overtreklaarzen aan te raden!

De Hunzevallei is een oeroud beekdal met moerassen, natte bossen en diverse beekjes en u vindt er een enorme rijkdom aan planten en diersoorten.

Hier loopt u langs de oevers van het nu weer sterk meanderende Achterste Diep dat één van de bronnen van de rivier de Hunze vormt.

Op uw wandeltrektocht langs het Achterste Diep komt u langs een bijzonder project in Drenthe, “Lofar” de grootste radioteloscoop ter wereld. Dit is een project van het astronomie instituut ASTRON.  Zie hoe wetenschappelijk instrumentarium en landschapsontwikkeling hier hand in hand gaan.

Wellicht ontmoet U in dit natte gebied nog een kraanvogel of een zilverreiger en zeker ziet u vele eenden en ganzensoorten die hier hun pleisterplaats hebben gevonden. Met heel veel geluk flitst een ijsvogeltje op zoek naar zijn maal, u voorbij bij een van de vele vistrapjes gemaakt van zwerfkeien op zoek naar zijn maal.

Dit maakt uw meerdaagse wandeltrektocht door het afwisselende Drenthe onvergetelijk.