Drentse Hooglanden – Orvelte

drenthe-wandelen-hooglanden

Een meerdaagse wandelroute door Drenthe betekent een ontdekkingstocht door  drie totaal verschillende landschappen. We pakken maar een klein stukje van de Drentse Hooglanden mee. Het is wel een heel mooi stukje.

Juist hier beleeft u de rust en de ruimte van de overweldigende en woeste natuur in de bossen en heidevelden bij Grolloo en Orvelte. Met de witte velden veenpluis in mei of de goudgele kleur van de lariksbossen in de herfst.

Drenthelend over zandpaden door bossen, over heidevelden en zandverstuivingen waar je na elke bocht verrast wordt door een ander zicht op het landschap of het fraaie uitzicht over het heldere water van een plotseling opduikend vennetje.

Ontmoet de in de rest van Nederland zeldzaam voorkomende jeneverbessen met hun karakteristieke vormen die o.a. in boswachterij Odoorn en in de Mepper dennen van nature nog voorkomen. Onze meerdaagse wandelroute brengt u gericht langs deze hoogtepunten van mooi Drenthe!

Overigens is de uitdrukking ‘Drentse Hooglanden’ niet zomaar ontstaan. Dit deel van de provincie iets hoger ligt dan het gemiddelde. Het centrum wordt gevormd door museumdorp Orvelte waar nog veel van de Drentse historie te zien is.

Onderbreek u meerdaagse wandelroute en ga een dagje kijken in museumdorp Orvelte met haar prachtige es met oude landbouwgewassen (en korenbloemen) en de IJzertijdboerderij.